Mitt foto
Navn:

Øyvind Gaarder Andersen er lektor ved Høyskolen for ledelse og teologi på Stabekk, som nettopp er opprettet av baptistene og pinsebevegelsen. Han underviser også ved Hedmarktoppen og Sandvik Folkehøyskole. Andersen er født i Bergen og vokste opp der. Pinsekirken Tabernaklet var hans åndelige hjem. I 1979 ble han cand.theol. ved Menighetsfakultetet. De senere år har han reist en god del som forkynner til ulike land, spesielt til Russland og Afrika. Andersen har skrevet flere bøker. Den siste, som kom ut i juni er "Våg å tenke - våg å tro!", en bok om trosforsvar. Dessuten er Andersen daglig leder i stiftelsen Global Misjon.

tirsdag, september 25, 2007

La ilden alltid i mitt hjerte brenne!

Pinsebevegelsens 100-årsjubileum i Oslo Spektrum er nettopp avsluttet. Vi er blitt minnet om ilden som falt på pinsedag for 2000 år siden, og om fornyelsen av denne sannheten de siste hundre år gjennom pinsevekkelsen.

Vi trenger stadig på ny slike påminnelser. Det er mye forskjellig som vil kvele denne ilden, impulser både innenfra og utenfra. Derfor er det bra å bli ført tilbake til røttene, og bli konfrontert med den Åndens ild som preget pionerene.

Pinsevekkelsen var på mange måter en opprørsbevegelse som gjorde motstand mot den modernitetens humanisme som plasserte Gud på sidelinjen. Etter hvert har vi også fått en postmodernisme som har resignert når det gjelder å søke sannheten. Enhver får heller plukke som de vil fra livssynenes buffetbord.
Begge disse strømningene, preget av gudsfravær som de er, er først og fremst Europas og Vestens problem. Skal Vestens land vinnes på ny for Kristus, må det skje ved Åndens overnaturlige kraft - ved Åndens nærvær som berører hjertene, og ved de tegn og under som følger med.

Mitt hjerte
Men da må Åndens ild også få berøre vårt eget hjerte - mitt hjerte! Om ilden skal holdes vedlike, må vi inn i Guds nærhet - i bønnen og Ordet. Og vi må handle på det Ordet sier! Dessuten er det lurt å oppsøke brennende miljøer. Glødende kullbiter får andre kullbiter til å gløde.

Under jubileumsuken var det oppmuntrende og utfordrende å se ungdommer evangelisere på Oslos gater. De vitnet og sang, de samtalte med folk og bad med folk - både til frelse og helbredelse. Og mange vitnet om at de var blitt berørt av Gud.

Det er denne Åndens ild som brenner i hjertene som gjør at pinseilden har spredt seg som en præriebrann rundt om på kloden under det århundret som har gått, spesielt de siste tiårene. Man taler om et sted mellom 500 og 700 millioner pinsekarismatiske kristne. Særlig i Sør-Amerika, Afrika og flere land i Asia ser vi denne veksten. Det handler om en eksplosiv vekkelse som forflytter kristendommens tyngdepunkt til de tidligere misjonslandene. Og flere av disse landene sender nå misjonærer til Europa.
Vi tror at Europa skal rystes på nytt av denne ilden!

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

10:17 a.m.  
Anonymous Anonym said...

Takk for en flott markering av pinseilden i europa, det var en sterk opplevelse å få vere med i spektrum, å se 6 ooo ungdommer prise Gud var stort å se - og gir håp om en ny vekkelse i europa.

11:00 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home