Mitt foto
Navn:

Øyvind Gaarder Andersen er lektor ved Høyskolen for ledelse og teologi på Stabekk, som nettopp er opprettet av baptistene og pinsebevegelsen. Han underviser også ved Hedmarktoppen og Sandvik Folkehøyskole. Andersen er født i Bergen og vokste opp der. Pinsekirken Tabernaklet var hans åndelige hjem. I 1979 ble han cand.theol. ved Menighetsfakultetet. De senere år har han reist en god del som forkynner til ulike land, spesielt til Russland og Afrika. Andersen har skrevet flere bøker. Den siste, som kom ut i juni er "Våg å tenke - våg å tro!", en bok om trosforsvar. Dessuten er Andersen daglig leder i stiftelsen Global Misjon.

mandag, november 17, 2008

Helter – kjente og ukjente

Så la oss derfor, da vi har en så stor sky av vitner omkring oss, legge av alt som tynger, og synden som henger så fast ved oss, og løpe med tålmodighet i den kamp vi har foran oss...

Heb 12,1

Det finnes mange helter som har tatt plass i den skyen av vitner som Hebreerbrevet taler om. Noen av dem er kjente, andre ganske ukjente blant mennesker.
Den 6. september døde Aril Edvardsen. Nå har vi også fått melding om at Hans Svartdahl er gått bort. Begge utrettet de, hver på sin måte, store ting for Gud. Hver på sin måte ble de også kjent blant mennesker. Nå har de tatt plass i skyen av vitner.
Den 6. september døde også min svigerfar, 91 år gammel. Han hørte ikke til dem som brukte å stå på plattformen. Slik sett hørte han til «de stille» i landet. Men han var en hedersmann, en mann med integritet. Og han levde sitt liv i troen på Kristus, og døde i troen på Kristus. Han var et vitne med sin bekjennelse om sin tro, og med sitt liv.
Nå har han også tatt plass i skyen av vitner omkring oss.

Alle disse taler til oss om å fullføre vårt løp. For vi har alle et løp å løpe. En kortere eller lengre distanse gjenstår før vi passerer målstreken. Vi har det privilegium at vi kan få løpe dette løpet slik Gud hadde tenkt – i hans kraft.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

0 Comments

11:36 a.m.  
Anonymous Anonym said...

Ja,la oss se på Jesus, troens opphavsmann og fullender, og fullføre løpet som ligger foran oss,og se hen til de som har gått foran oss i troens strid.
velsignet vere deres minne.

8:25 p.m.  
Anonymous Anonym said...

ingen komentar.

3:15 p.m.  
Anonymous Anonym said...

4

3:16 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Etter endetiden kommmer fredsriket med Jesus som skal vitne for alt folk på jorden halleluja!

Koranen vitner også om Jesus "et tegn for all verden"
En dag skal Alle bli ett legeme i kristus ¤Til Oss vender alle tilbake!"


21. Alanbiyaa
91 Og hun (Maria) som beskyttet sin kyskhet. Så innblåste vi vår ånd i henne, og gjorde henne og hennes sønn til et tegn for all verden.

92 «Dette er deres trossamfunn. Ett samfunn er det! Og jeg er deres Herre, så tjen Meg!»

93 Men de har splittet opp dette anliggende seg imellom. Til Oss vender alle tilbake!

94 Men den som lever rettskaffent, og tror, hans innsats skal ikke mangle anerkjennelse! Vi selv skriver det opp for ham.

Link til sitatet fra koranen http://www.islam.no/newsite/content/default.asp?Action=Koranen&nTopPage=59&nPage=&Frav=91&snr=21&a=on&n=on&kom=

Jesus er større en noen kan tenke seg amen

8:17 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home