Mitt foto
Navn:

Øyvind Gaarder Andersen er lektor ved Høyskolen for ledelse og teologi på Stabekk, som nettopp er opprettet av baptistene og pinsebevegelsen. Han underviser også ved Hedmarktoppen og Sandvik Folkehøyskole. Andersen er født i Bergen og vokste opp der. Pinsekirken Tabernaklet var hans åndelige hjem. I 1979 ble han cand.theol. ved Menighetsfakultetet. De senere år har han reist en god del som forkynner til ulike land, spesielt til Russland og Afrika. Andersen har skrevet flere bøker. Den siste, som kom ut i juni er "Våg å tenke - våg å tro!", en bok om trosforsvar. Dessuten er Andersen daglig leder i stiftelsen Global Misjon.

fredag, november 23, 2007

Ordets forkynnelse - med medfølgende tegn

Forrige uke avsluttet vi en utendørs møtekampanje i Dar Es Salaam. Evangeliet ble forkynt, mennesker søkte frelse - og Ordet ble stadfestet av medfølgende tegn, slik Jesus selv lovte.

Helbredelser
Mange vitnet om helbredelse, fra forskjellige sykdommer. En ung dame som var blitt døv, fikk hørselen tilbake. Et par stykker ble helbredet fra delvis lammelse i armen. Øresus forsvant. Noen som hadde vanskelig for å gå, kunne hoppe og springe - berørt av Guds helbredende kraft.
Vi fikk også høre at en av dem som var med på møtene under kampanjen i fjor, var blitt frisk fra HIV. Etter å ha vært på møtene gikk hun til ny legeundersøkelse, og testen viste at hun ikke lenger hadde HIV.
Pastoren fortalte forresten om en mann i menigheten som skulle opereres for brokk. Han kom for å be om Guds velsignelse over operasjonen - ingen dum idé! Men pastoren foreslo at de også kunne be om full helbredelse, og det gjorde de. Da legene skulle operere, fantes det ingen brokk lenger. Vi skal arbeide med å få frem mer medisinsk dokumentasjon når det gjelder slike helbredelser.

Ny kampanjeplass
Jeg har tidligere skrevet at den samme plassen hvor vi hadde kampanje i fjor, skulle benyttes. Det lot seg imidlertid ikke gjøre på grunn av kommunalt byggearbeid. Plassen vi brukte i fjor var full av store hauger med sand. Derfor ble en annen åpen plass brukt. Men folk samlet seg, og hver kveld søkte noen frelse - og som sagt, mange vitnet om helbredelse.

Bibelskole i Arusha
Denne uken har jeg undervist på en bibelskole i Arusha. Mange av studentene her er pastorer eller forkynnere fra ulike deler av landet. Noen av dem er også pastorer for ganske store menigheter. Det er lovende å se den hungeren de har etter Gud, og etter å bli brukt av ham.

3 Comments:

Blogger Solveig M said...

veldig spennende og inspirerende å lese blogginnleggene dine!

6:03 p.m.  
Anonymous Anonym said...

yep, veldig bra-stå på.

12:39 p.m.  
Anonymous Anonym said...

yep!
profisjonelt hykleri i kjent stil.
stå på, der finnes nok av syke sinn å holde vedlike.

4:55 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home