Mitt foto
Navn:

Øyvind Gaarder Andersen er lektor ved Høyskolen for ledelse og teologi på Stabekk, som nettopp er opprettet av baptistene og pinsebevegelsen. Han underviser også ved Hedmarktoppen og Sandvik Folkehøyskole. Andersen er født i Bergen og vokste opp der. Pinsekirken Tabernaklet var hans åndelige hjem. I 1979 ble han cand.theol. ved Menighetsfakultetet. De senere år har han reist en god del som forkynner til ulike land, spesielt til Russland og Afrika. Andersen har skrevet flere bøker. Den siste, som kom ut i juni er "Våg å tenke - våg å tro!", en bok om trosforsvar. Dessuten er Andersen daglig leder i stiftelsen Global Misjon.

torsdag, november 15, 2007

Kvalitetsvekst på Zanzibar

Allerede første kvelden under møtene våre på Zanzibar kom en muslimsk kvinne frem for å motta Kristus under frelsesinnbydelsen. Samtidig vitnet hun om helbredelse fra en plage i brystet.
Deretter kom hun tilbake kveld etter kveld. Hun var nesten ikke til å kjenne igjen. Slik en positiv forandring hadde skjedd med henne! Sine fire barn hadde hun også med seg.
Pastoren i City Church spurte henne undrende om hva hennes mann, som er muslim, sa til at hun kom til møtene. Nei, han syntes det var så bra at hun var blitt frisk, fortalte hun, at det var helt i orden for ham at hun gikk på møtene.
Dette er et eksempel på hvordan mennesker kommer til tro på Kristus på det 97% muslimske Zanzibar.

Kvalitetsvekst
Som jeg har fortalt, har møtebesøket i denne menigheten økt fra rundt 500 for et år siden - til nå over 700 på gudstjenesten søndag formiddag. Jevnt og trutt kommer mennesker til tro. God oppfølging av nye troende er en viktig nøkkel.
Da mennesker kom frem under frelsesinnbydelsen, spurte pastoren: Hvem i menigheten her fulgte deg hit? Så ble vedkommende kalt frem for å gå med den nye troende tilbake til plassen, for senere å følge opp ham eller henne. Deretter blir det holdt kurs for de nyfrelste.
Det var bemerkelsesverdig at de som kom til tro under ukens møter, var tilstede på søndagens gudstjeneste.
Oftest er nettopp dette flaskehalsen - også i Norge - å få de nyfrelste til jevnlig å komme på menighetens møter.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Herlig lesing Øyvind

Så fint at det blir satt fokus på disippelgjøringen. Det står jo i misjonsbefalingen, "Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til DISIPPLER, idet dere døper dem osv.

Stå på der nede, jeg ber her oppe:)

11:17 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home