Mitt foto
Navn:

Øyvind Gaarder Andersen er lektor ved Høyskolen for ledelse og teologi på Stabekk, som nettopp er opprettet av baptistene og pinsebevegelsen. Han underviser også ved Hedmarktoppen og Sandvik Folkehøyskole. Andersen er født i Bergen og vokste opp der. Pinsekirken Tabernaklet var hans åndelige hjem. I 1979 ble han cand.theol. ved Menighetsfakultetet. De senere år har han reist en god del som forkynner til ulike land, spesielt til Russland og Afrika. Andersen har skrevet flere bøker. Den siste, som kom ut i juni er "Våg å tenke - våg å tro!", en bok om trosforsvar. Dessuten er Andersen daglig leder i stiftelsen Global Misjon.

torsdag, desember 21, 2006

Muslimsk mot-kampanje etter vår kampanje i Dar Es Salaam

Den 13. november skrev jeg her på bloggen om vår kampanje i Dar Es Salaam i Tanzania under overskriften: "Tegn og under i Dar Es Salaams fattigste område". Dette er et område med mange muslimer.

Jeg har nå fått denne rapporten fra pastoren i den nystartede menigheten vi arrangerte kampanjen igjennom:

Rett etter kampanjen vår arrangerte muslimer en anti-kristendom-kampanje på samme sted. Som vanlig gjorde de det uten en gang å be politiet om tillatelse, slik vi gjorde. Og deres kampanjemøter varte til midnatt (de skal egentlig bare vare til mørkets frembrudd).

Disse muslim-møtene var de største jeg noen gang har sett i dette området. Grunnen til at så mange muslimer samlet seg her hver kveld var at disse samlingene ikke var vanlige møter. De var mer som en demonstrasjon. De var en reaksjon på kampanjen vår. Hovedtemaet for disse møtene var å klage over at kristne ble tillatt å omvende 19 muslimer til den kristne tro.

Under sine kampanjer har muslimene vanligvis en sesjon med spørsmål og svar, hvor de kan stille spørsmål. Jeg er blitt fortalt at en muslimsk kvinne som hadde brakt et sykt barn til kampanjen vår for forbønn, spurte hvorfor deres predikanter ikke helbredet syke, slik som den hvite kristne predikanten. Hun spurte om hvorfor det ikke ble gjort noen under av de muslimske predikantene. Og hun utfordret dem til å helbrede hennes syke datter for å bevise at deres Gud var mektigere enn den hvite predikantens.

Dette spørsmålet, er jeg blitt fortalt, forårsaket en masse problem på den muslimske kampanjen. Kvinnen fikk forbud mot å være tilstede på møtene.

Under kampanjen vår var det i alt 320 stykker som fylte ut avgjørelseskort. Av disse er det 40 som fortsetter å gå til undervisning i menigheten vår.


Vi skal nå feire jul. Jesus Kristus kom til vår jord nettopp for å frelse oss mennesker!

Engelen sa:
Hun skal føde en sønn, og du skal gi ham navnet Jesus, for han skal frelse sitt folk fra deres synder.

Matt 1, 21

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

åh helvete!

9:20 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Dette minner meg om opprøret i Efesos i Apg. 19.

Så jeg ønsker dere lykke til videre med arbeidet både i Tanzania og Norge.

9:02 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home