Mitt foto
Navn:

Øyvind Gaarder Andersen er lektor ved Høyskolen for ledelse og teologi på Stabekk, som nettopp er opprettet av baptistene og pinsebevegelsen. Han underviser også ved Hedmarktoppen og Sandvik Folkehøyskole. Andersen er født i Bergen og vokste opp der. Pinsekirken Tabernaklet var hans åndelige hjem. I 1979 ble han cand.theol. ved Menighetsfakultetet. De senere år har han reist en god del som forkynner til ulike land, spesielt til Russland og Afrika. Andersen har skrevet flere bøker. Den siste, som kom ut i juni er "Våg å tenke - våg å tro!", en bok om trosforsvar. Dessuten er Andersen daglig leder i stiftelsen Global Misjon.

torsdag, mars 12, 2009

Antidemokratiske krefter i SV

SV skal ha landsmøte. Partiets programkomité kommer med forslag man knapt trodde kunne være mulig i et demokratisk land som Norge. Det dreier seg om et veritabelt angrep på trosfriheten. Det skal bli spennende å se hvor partiet lander til slutt.

Det skrives med rette om dette i flere aviser og på flere nettsteder. Blant annet gjør Vårt land det. En av overskriftene der er ”Tvangspartiet SV”. Alle unntaksbestemmelser må fjernes… herunder reservasjonsretten for religiøse ansettelser og begrensninger i muligheten for kirkelig vigsel,” sies det i programkomiteens forslag

Forslagene innebærer at kirker og trossamfunn ikke skal kunne nekte å vie homofile. Kirker og trossamfunn skal heller ikke kunne spørre arbeidssøkere om deres tro. Så disse forslagsstillerne mener kanskje at det ikke vedkommer SV hvilke politiske standpunkt deres egne folk i SV har?
Et stort mindretall i denne programkomiteen vil også at private skoler skal fjernes.

Dette er diktatoriske forslag som vi forbinder med stater Norge ikke vil identifisere seg med. Vi venter med spenning på å høre hva SVs landsstyre til slutt vil si om dette.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hei!
Ber du for syke?
Mvh meg

3:56 p.m.  
Blogger Øyvind Gaarder Andersen said...

Ja, jeg tror på Jesu ord om at hans etterfølgere skal helbrede syke i hans navn. Se Mark 16,15-20 for eksempel.

Søndag 29. mars kl 13, for eksempel, skal jeg lede forbønnsmøte (kalt forbønnskafe) i Filadelfia, Hamar.

9:06 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Dere vil ha retten til å diskriminere og undertrykke andre mennesker. I Norge har vi rett til å tro på hva vi vil, men undertrykkelse, forfølgelse og ringeakt overfor andre mennesker er selvfølgelig ikke tillatt. Så enkelt er det. Og derfor fortjener dere en plass i skammekroken. Og naturligvis ingen offentlig støtte.

1:05 p.m.  
Blogger kul2 said...

Gaarder andersen tror ikke på Guds Ord i det hele tatt, han er ute etter å dømme andre han og trykke andre ned i sølen,

han tror han er noe, men han er jo en bergenser da

11:17 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home