Mitt foto
Navn:

Øyvind Gaarder Andersen er lektor ved Høyskolen for ledelse og teologi på Stabekk, som nettopp er opprettet av baptistene og pinsebevegelsen. Han underviser også ved Hedmarktoppen og Sandvik Folkehøyskole. Andersen er født i Bergen og vokste opp der. Pinsekirken Tabernaklet var hans åndelige hjem. I 1979 ble han cand.theol. ved Menighetsfakultetet. De senere år har han reist en god del som forkynner til ulike land, spesielt til Russland og Afrika. Andersen har skrevet flere bøker. Den siste, som kom ut i juni er "Våg å tenke - våg å tro!", en bok om trosforsvar. Dessuten er Andersen daglig leder i stiftelsen Global Misjon.

torsdag, oktober 09, 2008

Gi Nobels fredspris til en av Kinas menneskerettighetsforkjempere!

Det nærmer seg bekjentgjøringen av hvem som får årets fredspris. Jeg må si at jeg håper på at det blir en av de kinesiske forkjemperne for menneskerettigheter.

OL i Kina har på mange måter stått i fokus dette året. OL ble ikke den åpning for menneskerettigheter i Kina som mange håpet, snarere tvert imot - i alle fall på kort sikt.Den olympiske komité kan kritiseres for å ha opptrådt for svakt overfor de kinesiske myndighetene. Mange lands regjeringer likeså.
Senest på NRKs nyhetsending den 03.10 hørte vi om dette. Amnesty blant annet uttalte seg om hvor negativ utviklingen har blitt, også i etterkant av OL - i alle fall på kort sikt. Spesielt utenlandske medier lot en historisk sjanse gå fra seg til å ta opp menneskerettighetenes situasjon i Kina. Det ble på denne nyhetssendingen også uttrykt en pessimisme når det gjelder Kinas unge som er blitt mer nasjonalistiske. På mange måter utpeker vel derfor en av Kinas menneskerettighetsforkjempere seg som en naturlig kandidat til fredsprisen.

Vi opplevde for eksempel hvordan en av disse ble arrestert i forbindelse med OL - fordi han hadde hatt kontakt med vestlige media. Han sitter fortsatt fengslet. Var det tre år han fikk for sin "forbrytelse"?