Mitt foto
Navn:

Øyvind Gaarder Andersen er lektor ved Høyskolen for ledelse og teologi på Stabekk, som nettopp er opprettet av baptistene og pinsebevegelsen. Han underviser også ved Hedmarktoppen og Sandvik Folkehøyskole. Andersen er født i Bergen og vokste opp der. Pinsekirken Tabernaklet var hans åndelige hjem. I 1979 ble han cand.theol. ved Menighetsfakultetet. De senere år har han reist en god del som forkynner til ulike land, spesielt til Russland og Afrika. Andersen har skrevet flere bøker. Den siste, som kom ut i juni er "Våg å tenke - våg å tro!", en bok om trosforsvar. Dessuten er Andersen daglig leder i stiftelsen Global Misjon.

onsdag, oktober 04, 2006

Advar Nobelpris-komitéen!

Om noen dager skal det bekjentgjøres hvem som får årets fredspris. En av dem som er nominert, og som ansees som en sannsynlig kandidat, er presidenten i Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono. Det skyldes hans meglingsinnsats i Aceh-provinsen. Den norske regjeringen har hatt ham som sin gjest og omtalt ham i positive ordelag. Det gjorde for eksempel utenriksminister Støre på tirsdag på TV 2 i debattprogram om Muhammed-karikaturene.

Men den indonesiske presidenten bør ikke få fredsprisen.
Skriv derfor for sikkerhets skyld til Nobelinstituttet og fraråd dem å gi president Yudhoyono prisen. Adresse: Henrik Ibsensgt. 51, 0255 Oslo, eller for e-post adresser, se: http://nobelpeaceprize.org/nor_inst_stab.html

Blant dem som har engasjert seg i saken her i Norge er Krf-leder, Dagfinn Høybråten og Norsk Misjon i Øst,

Ikke verdig prisen
Grunnen til at den indonesiske presidenten ikke bør få prisen er følgende:
Natt til den 22. september i år ble tre kristne menn, Tibo, Riwu og da Silva, henrettet. De var erklært skyldige i å organisere et væpnet angrep med drap på 70 muslimer. Her dreier det seg imidlertid etter alt å dømme om et grovt justismord. De tre har benektet anklagene og søkt presidenten om benådning. Etter flere utsettelser ble imidlertid dommene fullbyrdet. Men president Yudhoyono kunne ha benådet dem.
Blant annet har Amnesty International, EU og paven protestert uten å bli hørt. Mange mener at dette var en politisk henrettelse for å balansere den dødsdom som tre muslimer har fått etter terroraksjonen på Bali. Faktisk støttet politisjefen i den aktuelle provinsen i Indonesia utsettelse av henrettelsen og ønsket å finne sannheten i saken. Men mange fryktet politisjefen ble byttet ut for å etterkomme mobbens krav om henrettelse.

Forfølgelse av kristne
Indonesia har, med sine 240 millioner innbyggere, verdens største muslimske befolkning. Samtidig har landet en kristen minoritet på 20 millioner. De siste årene har det rast en sterk forfølgelse av kristne i noen områder av Indonesia. Tusener av kristne er blitt drept, hundrevis av kirker er ødelagt. "Halshuggingen av tre kristne skolejenter i oktober i fjor er blant de mest groteske angrepene på kristne det siste året. De tre jentene var på vei til en kristen privatskole i provinsen Sentral-Sulavesi da de ble angrepet av maskerte menn. En fjerde jente overlevde så vidt. Det vakte også internasjonal oppsikt da tre søndagsskolelærere for et år siden ble dømt for å "kristne" muslimske barn. At barna hadde kommet til søndagsskolen med foreldrenes tillatelse, ble ikke tillagt vekt under rettssaken. De kvinnelige søndagsskolelærerne ble dømt til tre års fengsel, mens mobben som var tilstede under rettssaken krevde at de skulle henrettes" (Fra Dagens nettavis 14.09.06).

Få muslimer dømt
Samtidig er merkelig få muslimer blitt dømt for deltakelse i de voldelige opptøyene mellom muslimer og kristne på Sulawesi, og ingen av disse har fått strengere straff enn 15 års fengsel.Tibo, Riwu og da Silva ble arrestert da de holdt på med å hjelpe barn på en skole å bli evakuert.

Skandale
Det vil være en skandale om den indonesiske presidenten etter dette skulle få fredsprisen. Det vil bidra til å bryte ned respekten for menneskerettighetene. Og det vil også ha en skandaliserende virkning på fredsprisen som sådan.
Som kristne har vi en plikt til å stå sammen med våre forfulgte søsken uansett hvor i verden de befinner seg. Akkurat nå gjelder det våre trossøsken i Indonesia.

De henrettedes gripende vitnesbyrd
De dødsdømtes pastor forteller at dødsdommene førte til at mennene søkte åndelig styrke. "Tibo som var analfabet, lærte seg å lese Bibelen og kunne fortelle pastoren at han hadde lest Bibelen tre ganger fra perm til perm.
– Vi har lært mer om Guds kjærlighet innenfor fengslet enn vi ville ha gjort utenfor, sa Tibo til sin pastor.Da datoen for henrettelsene nærmet seg, vitnet Tibo, Riwu og da Silva om at de hadde funnet styrke og trøst i sin tro.
– De fortalte at de var forberedt på å komme til himmelen når som helst, fordi de trodde at Gud allerede hadde gitt dem plass her. Deres ansikt skinte, de hadde ingen tegn på bekymringer eller byrder, og jeg tror at Gud hadde en vidunderlig plan for dem, forteller Tibos datter.

Mer enn 1000 sørgende fylte den katolske kirken i byen Palu, der henrettelsene fredag fant sted. Flere tusen mennesker viste "Tibo og vennene" den siste ære ved å danne lange rekker i gatene der kistene ble kjørt på vei til gravstedene.

Henrettelsene førte til et mindre opprør blant den kristne befolkningen på Vest-Timor, men kristne ledere roet ned folkemassene og ba dem om å avstå fra voldsbruk for å unngå nye konflikter mellom kristne og muslimer i området." (Fra Magazinets nettavis 25.09.06. Øvrige kilder: Dagen og Norge I DAG)

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Dette er et betimelig initiativ, Øyvind! Mange av oss bør følge din oppfordring. Tusen takk!

3:21 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Magazinet markert seg også her. De stilte den indonesiske presidenten til veggs når han besøkte Norge. De spurte hva han ville gjøre for de tre kristne, det før de ble henrettet. Presse-Norge spurte i stedet presidenten hva han tenkte om Nobelkandidaturet. Stiller meg i rekken her Øyvind G. A.

9:50 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Magazinet markert seg også her. De stilte den indonesiske presidenten til veggs når han besøkte Norge. De spurte hva han ville gjøre for de tre kristne, det før de ble henrettet. Presse-Norge spurte i stedet presidenten hva han tenkte om Nobelkandidaturet. Stiller meg i rekken her Øyvind G. A.

9:51 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Fint initiativ, men dessverre fåfengt.

Hvis de unnlater å gi prisen til ham, er det neppe på grunn av henrettelsen av kristne. Nobelkomiteen har vist, at de er blind for hele problemet med kulturkrigen mellom islam og Vesten. De gav tross alt fredsprisen til Jassir Arafat, som både før og etter prisutdelingen la til rette for drap av jødiske kvinner og barn. De gir den vel snart til Adolf Hitler, post mortem.

Jeg tror vi vil se de neste 20 årene, at en rekke fredspriser vil bli gitt til islamister med blodige hender, som forsøk på å innynde seg med fanatisk islam.

Henrettelsene i Indonesia var myndighetenes avlat mot islamistiske miljøer, og det er dette systemet den indonesiske presidenten presiderer over, og han tillater denne type grusomme handlinger.

Jeg håper han ikke får prisen, men jeg føler meg likevel sikker op at nobelinstituttet kommer til å bli en politisk aktør for å ufarliggjøre islamfascismen i fremtiden, enten han får den eller ikke.

Jeg håper Jesus kommer igjen snart, før islam overtar Europa.

2:03 p.m.  
Blogger oddelv said...

Jesus kommer når Han kommer. Det er vår oppgave å forkynne evangeliet for dem (muslimene), slik at de blir frelst innen Han kommer.

10:32 p.m.  
Anonymous Anonym said...

du har en kjempefin blogg.
men vær så snill å tenk over nåden.
du tar feil når det gjelder Åleskjærs nådeforkynnelse slik jeg ser det fisforstår du det.
sjå på www.newcreation.org.sg
pastor Josef Prince har samme forkynnelse. vi er Benjamin generasjonen ingen flod eller brølende løve kann ødelegge oss, for vi har en regnbue over hodet! han som hører han hører!

2:57 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home